Skip to content

UNFAIR KONKURRENCE Identificering og eliminering af unfair og ulovlige konkurrence metoder

Udsat for unfair konkurrence?

eller ring på 71 99 26 10​

Målrettet chikane, trusler og hetz på nettet er en ny virkelighed for flere virksomheder

For mange virksomeder betyder et godt renomme og positiv rating både øget afsætning og en eftertragtet arbejdsplads. Den slags kommer sjældent af sig selv, det tager tid og kræver både forretningsmæssig integritet og vedvarende disciplin. Desværre er der en stigende tendens til, bevidst sabotage, unfair og direkte ulovlig konkurrence. Nogle virksomheder vælger ganske enkelt en strategi der går ud på, at pille konkurrenterne ned for selv, at komme til fadet. Har man opbygget en velrenommeret forretning, så er det frustrerende, at se falske anmeldelser, uberettigede anklager og lignende fra ofte anonyme profiler. 

Sagseksempel:

I januar måned 2019 afgjorde Konkurrencerådet, at Falck havde misbrugt sin dominerende stilling i markedet til at ekskludere Bios fra det danske marked. Den øverste ledelse i Falck havde i det skjulte fabrikeret en kampagne mod Bios, og her brugte Falck medarbejdernes tillidsrepræsentanter til at udfører en ulovlig kampagne der især ramte konkurrenten Bios på nettet. Selvom sagen blev opklaret og endte med en erstatning på 152,5 million, så kunne meget have set anderledes ud, hvis angrebet var blevet bremset i tide.

Er brand protection en del af jeres strategi?

Det tager tid at opbygge et velrenommeret brand, men det tager ikke lang tid at skade. Desværre er der en stigende tendens til, at negative historier på nettet får langt mere opmærksomhed end de positive og det er nærmest umuligt, at overvåge manuelt. Derfor investerer de fleste store og mellem store virksomheder i forskellige former for automatiseret brand protection og online reputation management løsninger. Investering er godt givet ud hvis virksomhedens ry har betydning.

Analyse service

Hos Lehmann & Nobel har vi specialiseret os i online identificering af adfærdsmønstre og organiserede handlinger der negativt påvirker din virksomheds brand og omdømme. 

Selvom brand protection software er tænkt som et marketingsværktøj og ikke som opklaringsredskab, så kan det stadig afslører tvivlsomme aktiviteter. Hvis din virksomhed allerede benytter brand monitorering, så tilbyder vi analysering direkte i jeres system, både periodisk og ved akut mistanke om organiseret angreb. Opklaringsarbejde og bevissikring udføres efterfølgende internt hos Lehmann & Nobel. 

Opklaring af ulovlige konkurrence metoder

Vores opklaringsprocess har tre faser, identificering, bevissikring og opklaring. Først og fremmest handler det om identificering og analysering af angrebsmønstre og metoder. I processen logges alle hændelser og danner bevismateriale til påvisning af skadesomfang til et eventuelt retsligt efterspil.  I det efterfølgende opklaringsarbejde, handler det om, at få sat identitet på den eller de personer der står bag angrebet. Det er en opgave der kræve ekspertise, de rette værktøjer og tålmodighed. Vi har mange års erfaring og opklare sager i både Danmark og globalt.